Byrgir Ros
Koffiebranderij
© byrgir ros 2019
Al onze prijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten
Costa Rica Las Lajas Microlot Honey Processed Costa Rica staat bekend om één van de beste koffielanden. Zij produceren bonen van heel hoge kwaliteit Koffiebonen die “Honey Processed” zijn geven een zoeter profiel omdat het zoetige vliesje rond de koffieboon blijft tijdens het droogproces. De bonen worden zorgvuldig gedraaid om ervoor te zorgen dat het drogen consistent en grondig is Deze bonen komen van een klein perceel (Microlot) en heeft een heel hoge en constante kwaliteit. Deze koffie heeft een zachte zoetige body met hints van groene appel, pruimen en mandarijn. Zeer geschikt voor espresso en filterkoffie. 250 gr: €7,25 500 gr: €13,50 1kg: €26,00
Brazilië Yellow Bourbon Daterra Farm Rainforest Alliance Certified Koffie van de oorspronkelijke koffiestruik (de Bourbon) met gele koffiebessen in plaats van de gewoonlijke rode bessen. Bonen zijn uitgezocht op hun uitzonderlijke kwaliteit. De bonen zijn semi washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. De koffie heeft een intens aroma van melasse en chocolade met een hint van kruiden en citrus. Het is een elegante koffie met smaken van chocolade, fruit met een vleugje kruiden en zoete caramel met bescheiden citrus en heeft een stropige fluwelen afdronk. 250 gr: €7,50 500 gr: €14,50 1 kg: €28,00

Koffiebonen Single Origin

Nicaragua SHG San Juan Del Río Coco Deze Arabica bonen uit Nicaragua is strictly high grown SHG (=strictly hard grown) uit de regio van Madriz op een hoogte van ca. 1200 meter. Door de hoogte rijpt de koffiebes langzamer, met een hoge densiteit van het vruchtvlees en daardoor een zeer rijk aroma- en smaakpalet tot gevolg. Deze koffie groeit in het noord-westen van Nicaragua waar de geografie zeer gunstig is voor het verbouwen van koffie. Al de koffies van deze coopratieve zijn zowel biologisch als fairtrade gecertifieerd. Deze gewassen koffie is voornamelijk handmatig verwerkt. Een subtiel aroma van chocolade en sinaas, en een delicate zoetheid zorgen voor een evenwichtig uitgebalanceerd resultaat van een uitstekende kwaliteit. 250 gr: €7,25 500 gr: €13,50 1kg: €26,00
India Monsooned Malabar AA De klinkende naam van de India Monsooned Malabar heeft alles te maken met zijn unieke bewerkingsproces. Die dankt deze koffie namelijk aan de Monsoonwind waaraan de bessen worden blootgesteld. Dat laatste gebeurt in speciale opslagruimtes waar de bessen worden bewaard in afwachting van de moesson. Zodra deze begint te waaien, worden de zijkanten van de opslagruimtes geopend zodat de vochtige wind de kans krijgt langs de koffie te circuleren. Hierdoor zwellen de bonen op en krijgt de koffie zijn milde, vochtige geur. Het regelmatig omkeren van de koffie gedurende een periode van 12 tot 16 maanden geeft de bonen hun bleekgouden teint. De smaaksensatie van ‘Monsooned’ bonen is een koffieverhaal apart. De smaak heeft een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild. Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamelachtige flavors. 250 gr: €7,25 500 gr: €13,50 1kg: €26,00
Nicaragua Maragogype Superior Deze Arabica bonen uit Nicaragua van het type Maragogype zijn de grootste koffiebonen ter wereld. Daarom worden zij ook wel eens olifantsbonen genoemd. Deze bonen komen uit de regio Matagalpa en Jinotega. De struiken groeien op een vulkanische grond en worden me de hand geplukt. Nadien worden ze zon gedroogd. De koffie heeft een zachte en subtiele smaak met een goede body, zoetig en aromatisch 250 gr: €8,25 500 gr: €15,50 1kg: €29,00
Papua New Guinea Baroida Estate Microlot, Crop 2018 De Baroida Estate is gelegen in de Eastern Highlands en is een plantage van 220 hectare die is onderverdeeld in 29 microlots. Elke Microlot teelt een andere varieteit. De bonen groeien op een hoogte tussen de 1700 en 1850 m. De oogst vindt plaats van mei tot juli en zijn naar Belgie verscheept in november - december. Deze koffie heeft tonen van sinaasappelschil, vlierbloesem, aardbei en melkchocolade. 250 gr: €7,50 500 gr: €14,50 1kg: €28,00
Burundi Kibingo Honey Processed Microlot, Crop 2018 Deze bonen komen van de Kibingo washing station, gelegen in Kayanza in het noorden van Burundi. De bonen komen van een microlot met slecht 287 struiken. Door de kleine omvang van deze microlot zijn de bonen van zeer hoge kwaliteit Ze groeien op een hoogte rond de 1800 à 1900m. De bonen zijn Honey processed, dat wil zeggen dat tijdens het drogen het zoete vliesje rond de boon blijft. Dit proces wordt heel weinig toegepast in Afrika. De koffie heeft aroma’s van peer en tamarinde. Hij heeft minder aciditeit dan de meeste Afrikaanse koffies 250 gr: €7,50 500 gr: €14,50 1kg: €28,00
Kenia Kapsokisio AA+ Microlot, Crop 2018 Kapsokisio Farm ligt in Kapsokwony aan de Mount Elgon bij de grens met Uganda. De Kapsokiso Farm staat bekend als één van de beste coffeefarms van Kenia en verwerkt de bonen op de traditionele Keniaanse manier met oog voor detail. Dit resulteert in een zeer hoogstaande kwaliteit. De struiken groeien op een hoogte varierend van 1500 tot 1950m. Deze koffie heeft een mooie ronde body met smaken en aroma’s van bruine suiker, mout en heeft een zoetige stroperige afdronk met een lage tot middelmatige aciditeit 250 gr: €7,50 500 gr: €14,50 1kg: €28,00

Caffeïnevrije Koffiebonen

Colombia Excelso EP DECA Swiss Water Methode Deze koffiebonen zijn caffeïnevrij gemaakt door middel van enkel water, zonder enige toevoeging van chemische middelen. Wilt u meer weten over dit proces kunt u ons altijd contacteren. Colombia produceert koffiebonen van hoge kwaliteit. Door toepassing van de Swiss Water Methode en geen chemicaliën zoals de meeste caffeïnevrije koffie, blijven deze bonen hun natuurlijke smaken en aroma behouden. Deze koffie heeft een milde aciditeit, kruidig en tonen van chocolade 250 gr: €8,25 500 gr: €15,50 1kg: €29,00