Nieuws

Byrgir Ros
Byrgir Ros
Jaarlijks verlof.
Wij zijn gesloten van 18 juli tot en met 31 juli.
Vanaf 1 augustus zijn we weer paraat.
Iedereen een prachtige zomer gewenst.
Byrgir Ros
Byrgir Ros
Wij zijn gesloten van donderdag 19 mei tot en met maandag 23 mei. Gelieve hiermee rekening te houden indien u in deze periode koffie wil komen afhalen.
Alvast bedankt.
Byrgir Ros
Byrgir Ros
Wij zijn afwezig van vrijdag 25/03 tot en met zondag 27/03. Gelieve hier mee rekening te houden als je koffie wil komen afhalen.
Alvast bedankt
Byrgir Ros
Byrgir Ros
Koffiebranderij
Byrgir Ros
Byrgir Ros
Nieuw in ons assortiment

Fazenda Arema – Cerrado Peaberry Mokka

In een koffiebes groeien normaal gesproken 2 koffiebonen. Deze 2 bonen zitten tegen elkaar aan in een bes waardoor een zijde van de koffieboon altijd wat platter is en de andere zijde wat ronder. Soms komt het wel eens voor dat er maar één boon in de koffiebes zit. Dit boontje is dan klein en rond van vorm en wordt een “peaberry” genoemd. Peaberries zijn altijd een heel stuk kleiner en smaller dan “normale” koffiebonen. Deze variëteit is zeer gewild in Japan. Volgens velen is de smaak geconcentreerder omdat de boon de voedingstoffen niet heeft moeten delen met de andere pit.

In deze koffie, die zeer zacht is, vindt u smaken terug van melkchocolade en noten.

Cerrado is een savanne-achtig gebied in het Centraal Westen van Brazilië. De koffiebessen worden geplant in grote rijen zoals een wijngaard op een rijke vulkanische grond. Deze bonen komen rechtstreeks van de Fazenda Arema zonder tussenpersonen.