Wie zijn wij

Wij zijn begin 2016 gestart met een koffiebranderij in Retie, vlak aan de Nederlandse grens. Sinds 2013 zijn wij bezig met het branden van koffiebonen, zij het op heel kleine schaal, meestal voor eigen gebruik. Daardoor hebben we wel reeds heel wat ervaring opgedaan op het gebied van branden van verschillende bonen en hebben we besloten om uit te breiden naar een volwaardige microbranderij. Wij leveren zowel aan de horeca, bedrijven als aan particulieren.
Wij werken enkel met single origin bonen van hoge kwaliteit. Bijna alle bonen zijn specialty bonen 87+ afkomstig van microlots. Omdat wij verse koffie hoog in het vaandel dragen en we absoluut zeker willen zijn dat wij aan al onze klanten verse koffie kunnen leveren, branden wij enkel op bestelling. Op de verpakking wordt ook steeds de branddatum vermeld. Door deze manier van werken kunnen we 100% garanderen dat u steeds vers gebrande koffie aangeleverd krijgt.

Byrgir Ros

Destijds moest ik een naam kiezen voor de branderij. Ik was op dat moment een boek aan het lezen van een IJslandse schrijver en één van de personages zijn voornaam was Byrgir Ros.
Ik vond dat die naam wel iets had en origineel was als naam voor de branderij.